Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Αφράτι, Καλύβια, Καμάρι, Άγιο Γεώργιο – Και νέο μέτωπο


Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31, Ιουλίου στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.


Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης τόσο των επιγείων όσο και το ένα εναέριων μέσων που επιχειρούν.

Την ίδια ώρα οχυρώνουν το Αφράτι καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την κοινότητα Αφρατίου.

Πυροσβεστική, εθελοντές, δήμος και πολίτες βρίσκονται στη γέφυρα του Αφρατίου σε ετοιμότητα.

Έχουν παρατάξει κατά σειρά μηχανήματα προκειμένου να προχωρήσουν στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.


Προληπτική εκκένωση της Δημοτικής Κοινότητας Αφρατίου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πισσώνα.

Εντολή προληπτικής εκκένωσης της Δημοτικής Κοινότητας Αφρατίου έδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πισσώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εντέλλονται όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Αφρατίου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία προς Βασιλικό, σύμφωνα και με την επείγουσα ειδοποίηση 112, αλλά και για τις περιοχές Καλύβια, Καμάρι, Αρμά, Άγιο Γεώργιο προς Χαλκίδα.

Η Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης με περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και είναι πιθανό να κατευθυνθεί και προς τον Δήμο Ερέτριας, ενώ ήδη για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων, 40 οχήματα, 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Παράλληλα, νέα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο πλησίον του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά καίει ξερά

χόρτα ενώ και στο συγκεκριμένο σημείο οι άνεμοι που πνέουν είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

ρ

 

Και νέο μέτωπο προς τα χωριά Καμάρι και Πούρνος

Ένα νέο πύρινο μέτωπο ξεκίνησε, εξαιτίας των ανέμων, από το βουνό πάνω από το Αφράτι και κινείται απειλητικά προς το χωριό Καμάρι, τη στιγμή που οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα δημιουργούσαν ζώνες για να αντιμετωπίσουν τις πυρήνες φλόγες που κινούταν απειλητικά προς το χωριό Αφράτι .

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανασύνταξη στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να ενισχύσουν τις ζώνες που δημιουργούνται πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής απέχει από κατοικημένες περιοχές περίπου στα 3 χιλιόμετρα.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα δημιουργώντας μία νέα ζώνη προστασίας πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν και στο χωριό Αφράτι καθώς η απειλή του δεν έχει απομακρυνθεί.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *