Άδ. Γεωργιάδης: Ταινία στα Αρχαία Ελληνικά από την Ελληνική Αγωγή – Δείτε το trailer

Την ταινία παραγωγής τη Ελληνικής Αγωγής ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.


Η ταινία είναι γυρισμένη στα αρχαία Ελληνικά και έχει τίτλο “Βάτραχοι”, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της εδώ.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε σχετικά:

“«Μῦθος ἐποιήθη ὑπ’ ἀπειρήτων ἀπορούντων ἀλλὰ φιλελλήνων γράμμασιν ἡδομένων…»

Έτσι ξεκινάει η πρώτη ταινία που έχει ποτέ γυριστεί εξ ολοκλήρου στα Αρχαία Ελληνικά. Θα νόμιζε κανείς ότι γυρίστηκε από έμπειρους ακαδημαϊκούς κλασικιστές, που έχουν διανύσει χιλιόμετρα στην εκπαίδευση. Και όμως… η ταινία «ἐποιήθη» από «ἀπείρους ἀπόρους» από άπειρους και άπορους φοιτητές των κλασικών σπουδών από το Βέλγιο που η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών τους δημιούργησε την ανάγκη να μπουν σε αυτή την απαιτητική και ακριβή περιπέτεια. Σας θυμίζω ότι, πριν μερικά χρόνια, Βέλγοι μαθητές είχαν κάνει πορεία στους δρόμους για να μην μειωθούν οι ώρες των Αρχαίων Ελληνικών στο σχολείο. Ποιος ξέρει… Ίσως κάποιοι από αυτούς που είναι στην ταινία, να είναι κάποια από αυτά τα παιδιά. Η «Ελληνική Αγωγή» βρέθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, αγκάλιασε την ταινία και πολύ σύντομα θα την δείτε και θα την ακούσετε ολόκληρη, και με την ελληνική προφορά. Προς το παρόν, απολαύστε το τρέιλερ και χειροκροτήστε αυτό το τόσο δύσκολο εγχείρημα.”


Δείτε το τρέιλερ:


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *