Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τους απανωτούς «αποκεφαλισμούς» – διαγραφές από τον Στέφανο Κασσελάκη – Διάσπαση στον ορίζοντα

 

Η εικόνα της διάλυσης είναι ορατή στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ορίζοντα φαίνεται η διάσπαση μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τα στελέχη του κόμματος, Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη που ήρθαν να προστεθούν στην διαγραφή Τζουμάκα.


Ο Στέφανος Κασσελάκης με κείμενό του χθες ανέφερε ότι αποφάσισε να διαγράψει τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζε ότι: «οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στην ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.


Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. ‘Αλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».


Ομοβροντίες Φίλη

Ο Νίκος Φίλης πήρε το όπλο του και το έστρεψε κατά του Στέφανου Κασσελάκη από χθες και σήμερα επανήλθε και μίληςε για διάλυση: «Πάμε για διάλυση και τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης. Αυτά που λέει είναι… Μητσοτάκης. Μετακομίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες κατεθύνσεις κεντροδεξιές».

Πυρά Σκουρλέτη – Βίτσα

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας χθες στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό», αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όρηανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».


 Ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά χθες πως «οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς δεν αξίζει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για όλα όσα παλεύει η αριστερά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αν με καλέσει κάποιο όργανο, θα πάω. Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε, δε σημαίνει ότι έχει νομιμοποίηση από όλες τις άλλες λειτουργίες του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό όνομα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής, ήταν τα πιο δύσκολα και εργώδη της ζωής μου. Είμαι από 17 χρονών στον ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ηγεσία όχι».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *