«Ύμνος» της τουρκικής Χουριέτ για Μητσοτάκη! «Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ που αποθέωσε το Κογκρέσο!»

Διθυραμβικά σχόλια για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο κάνει σήμερα με άρθρο του στη Hurriyet, πρώην διευθυντής της εφημερίδας και κορυφαίος πλέον Τούρκος αναλυτής, Σεντάτ Εργκίν.


Στο άρθρο του, εξηγεί πόσο καλογραμμένη ήταν η ομιλία του σημειώνοντας ότι η Κάμαλα Χάρις και η Νάνσι Πελόζι έδειχναν τον θαυμασμό τους στον «απόφοιτο του Χάρβαρντ Μητσοτάκη» συγκρίνοντας ουσιαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μάλιστα, μπαίνει στη φιλοσοφία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας ότι έδωσε παραδείγματα από την ελληνική ιστορία κι ενθουσίασε την αμερικανική Γερουσία. 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ για τη στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη. 

«Όπως φαίνεται στην τελευταία συμφωνία για τις βάσεις, η Αθήνα δίνει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές της απαιτήσεις. Διαθέτει τρεις νέες βάσεις εκτός από τη ναυτική και αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης. Το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει η σημαντικότερη logistics βάση των ΗΠΑ για το μέτωπο των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης είναι μια άλλη εξέλιξη που πρέπει να υπογραμμιστεί»  επισημαίνει. 


Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *