Ξέσπασμα Αυγενάκη στα περί παρεμβάσεων στις Ομοσπονδίες! «Υποκριτές! Εσείς που καταψηφίσατε προσπαθείτε να με διασύρετε! Ντροπή!»

«Είμαστε εμείς που φέραμε στη Βουλή τη διάταξη που δώσαμε δικαίωμα λόγου και ψήφου εκπροσώπων των αθλητών στα ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών» απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που δέχθηκε επικρίσεις, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την οπαδική βία, περί «ωμών παρεμβάσεων» στις Ομοσπονδίες από την κυβέρνηση.


Αφορμή ήταν η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υφυπουργός στο άρθρο του νομοσχεδίου για τη συμμετοχή των εκπροσώπων αθλητών και προπονητών σε Διοικητικό Συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας. 

«Τη διάταξη εκείνη την καταψηφίσατε, και η κ. Σακοράφα και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ», είπε ο κ. Αυγενάκης και σημείωσε ότι σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει νομοτεχνική βελτίωση, «μετά από εισήγηση της υπηρεσίας», προκειμένου «η υπηρεσία να έχει τον χρόνο να διατυπώσει εισήγηση που να καθιστά νόμιμη, καθαρή και διάφανη, τη διαδικασία ορισμού εκπροσώπων των αθλητών και προπονητών στα ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών», γιατί «υπάρχει ένα τοπίο που έχει πολλές ταχύτητες» και η κυβέρνηση «δεν έχει καμία πρόθεση εμείς να διορίσει τον έναν ή τον άλλον!».

«Σήμερα, η αντιπολίτευση έρχεται υποκριτικά να παραστήσει τους προστάτες εκείνων που καταψήφισε», επέμεινε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Αν πραγματικά θέλατε τους εκπροσώπους των αθλητών, στα ΔΣ, με δικαίωμα ψήφου και με δικαίωμα λόγου, γιατί δεν το κάνατε τόσα χρόνια; Και αφού δεν το φέρατε, γιατί το καταψηφίσατε όταν το φέραμε εμείς; Αρκετά η υποκρισία εδώ μέσα! Δεν πάει άλλο! Ουδέποτε θελήσατε να δώσετε δικαίωμα ψήφου και λόγου στους αθλητές, στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, και έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το δάχτυλο; Για να μαζευτούμε εδώ πέρα και να ξέρουμε τι λέμε! Υποκριτές! Ντροπή! Έρχεστε εσείς που καταψηφίσατε και προσπαθείτε να με διασύρετε! Ντροπή!».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *