Ξένα ΜΜΕ για παραίτηση Τσίπρα: «Αποχωρεί μετά την βαριά ήττα στις εκλογές»

 

Η ξαφνική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και πολλά ξένα ΜΜΕ την έκαναν μεγάλο θέμα, τονίζοντας ότι η απόφασή του είχε να κάνει με την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές.


Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματός του, μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, στις 21 Μαϊου.

Το πρακτορείο έκανε αναδρομή και στην πολιτική πορεία του και επισήμαινε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015 και υποσχέθηκε να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια, που εγκαινίασαν μια περίοδο αυστηρής λιτότητας.

«Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις εκλογές της Κυριακής», ανέφερε το Reuters.


«O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής», υπογράμμιζε το «Associated Press».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *