Ξεκάθαρα μηνύματα και διεθνείς συμμαχίες – Πώς η στρατηγική Μητσοτάκη «στριμώχνει» τον Ερντογάν

Την στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις και την ένταση που καλλιεργεί η Τουρκία σκιαγραφούν οι τοποθετήσεις του  Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μηνύματα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση, από Βρυξέλλες και Ρότερνταμ.


Ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να διεθνοποιήσει την «αδιέξοδη και παράλογη» τακτική της Τουρκίας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία συνάντησης του με ξένους ηγέτες ή συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς και διεθνής οργανισμούς.

Φροντίζει παράλληλα να καθιστά απόλυτα σαφές ότι «κάθε αίσθηση απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ αυστηρό τρόπο».

Η αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε από το συνέδριο του ΕΛΚ στο Ρότερνταμ ασφαλώς είχε ως κύριο αποδέκτη την Άγκυρα, αλλά δεν περιοριζόταν εκεί.

Η Αθήνα θέλει και οι σύμμαχοι να γνωρίζουν ότι δεν θα ανεχθεί οποιοδήποτε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και να είναι σίγουροι για την αντίδρασή της.


Δείχνοντας  χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας», κανένας συνομιλητής του πρωθυπουργού δεν θα έχει αμφιβολία για τον αναθεωρητισμό που πρεσβεύει ο Ερντογάν.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *