Βουλή: Σκληρή γλώσσα Τασούλα για Πολάκη – Διέκοψε οριστικά τη συνεδρίαση

Νέο επεισόδιο προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής όπου ανέβηκε να μιλήσει κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου.


O Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, αναγκάστηκε να ανοίξει τα μικρόφωνα του προεδρείου της Βουλής, μετά από 30 λεπτά διακοπής και να ανακοινώσει τη διακοπή της συνεδρίασης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Μάλιστα μετέφερε τα λόγια του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα οποίος τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει στον Παύλο Πολάκη και σε κανέναν να μετατρέψει το χώρο της Βουλής σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης προτίμησε αντί να αναφερθεί στο νομοσχέδιο να μιλήσει για τη Novartis: «Ο κύριος Γεωργιάδης είπε να του ζητήσουμε συγνώμη. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη και θα σας πω γιατί. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Ζητήσαμε την δημοσιοποίηση της απόφασης αρχειοθέτησης. Ο κύριος Γεωργιάδης κατέθεσε 6 σελίδες. Διαβάζοντας τες κατάλαβα γιατί δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.

Μιλάμε για ένα σκάνδαλο όπου η Novartisήρθε σε συμβιβασμό πληρώνοντας 347 εκατομμύρια επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, δωροδοκηθέντες, χειραγώγησαν τις τιμές.

Τι δεν πήρε υπόψη της η ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Λέει ότι ο κύριος Γεωργιάδης δε λειτούργησε προνομιακά προς την εταιρεία για να ρίξει τους ανταγωνιστές. Η απόφαση της δικαιοσύνης δε βγήκε ομόφωνα άλλα 2 – 1», είπε ο κ. Πολακης με τον Χαράλαμπο Αθανασίου να του ζητά να σταματήσει να αναφέρεται στο θέμα και να μιλήσει για το νομοσχέδιο.


Ακολούθησε ο εξής διάλογος:


Αθανασίου: Αν δεν μπείτε στο θέμα σε μισό λεπτό θα κλείσω το μικρόφωνο

Πολάκης: «Κύριε Γεωργιάδη πείτε στον πρόεδρο, δεν θέλετε απάντηση; Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω

Αθανασίου: Αν δεν συμμορφωθείτε με υποδείξεις του προεδρείου θα σας αφαιρέσω το λόγο

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό στήσατε; Κάνετε έτσι;


Αθανασίου: Θα εφαρμόσω τον κανονισμό αν δεν σταματήσετε.

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του κοινοβουλίου! Επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε βάζετε τον πρόεδρο να πει αυτά;

Αθανασίου: «Σας ανακαλώ στη τάξη! Τώρα αν δεν σταματήσετε θα πάω στο πρόεδρο.

Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε.

Αθανασίου: Μπείτε στο νομοσχέδιο! Δεν συμμορφώνεστε κ. Πολάκη; Εφαρμόζω το κανονισμό σας αφαιρώ το λόγο! Αν δεν συμμορφωθείτε θα κόψω τη βουλή και θα καλέσω πρόεδρο να σας απαγγείλει μομφή».

Πολάκης: Καλέστε τον μέχρι τότε θα μιλάω!

Ετσι, ο κ. Αθανασίου προέβη σε διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Από τη στιγμή της διακοπής της συνεδρίασης είχε περάσει πλέον περίπου μία ώρα με τον Παύλο Πολάκη να έχει κάνει “κατάληψη” στο βήμα της Βουλής.

Όπως είπε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χαράλαμπος Αθανασίου, έχει κληθεί ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα υποβάλει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά αυτό δεν συνέβη και διεκόπη οριστικά η συνεδρίαση.

«Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι», έγραψε στο twitter o Αδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *