Βουλή – Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: 95 οι βουλευτές που θα λάβουν το λόγο στην Ολομέλεια

Στους 95 ανέρχονται οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, προκειμένου να παρέμβουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο στη Βουλή. Από αυτούς οι 28 είναι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Κατατέθηκε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας

Κατατέθηκε από 21 βουλευτές αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη.

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από Ελληνική Λύση, Νίκη και «Σπαρτιάτες»

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από την Ελληνική Λύση, τους «Σπαρτιάτες» και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.


Η κοινοβουλευτική συζήτηση που αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια θα αποτελέσει ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο που θα διευκολύνει και την ερμηνεία του νόμου, στο μέλλον, όποτε χρειαστεί, από τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.


Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους «Σπαρτιάτες») προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων.

Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν μέσα στο επόμενο δίωρο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *