Βουλή: Αρχίζει η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια για ψήφιση.


Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο νόμου “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων” περιλαμβάνει συνολικά 205 άρθρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης το χαρακτήρισε «διευθέτηση συμφερόντων» που θα καταντήσει την Παιδεία όπως την Υγεία.

«Ο κύριος Ανδρουλάκης επιλέγει να μείνει πιστός σε παρωχημένο λόγο χωρίς επιχειρηματολογία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης στην ΕΡΤ, συμπληρώνοντας πως με το νομοσχέδιο ωφελούνται τα δημόσια πανεπιστήμια και «παίρνουν χρηματοδότηση και ελευθερίες που ζητούσαν επί δεκαετίες».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *