Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ερχόμαστε για να χτίσουμε

«Ερχόμαστε για να χτίσουμε, αυτά που θα χτίσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα γκρεμίσουμε», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, δήλωσε πως «ο μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι αναγκαίο να προτάξουμε τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκριθούν και να συγκρουστούν, κατηγορώντας τον ότι αυτός είναι που το βάζει στα πόδια.


«Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι βαθιά δημοκρατική, θα κόψει αποφασιστικά τον ομφάλιο λώρο κόμματος και κράτους, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των μετακλητών, θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα», είπε.

Δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα έχει περισσότερες γυναίκες υπουργούς από κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα και ως πρώτη πράξη δικαιοσύνης θα καταργήσει όλους τους νόμους και τις διατάξεις, που βάζουν φραγμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη και τόνισε: «Θα βάλουμε έτσι τέρμα :Στο εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας. Στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας. Στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Στη φορολογική ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα είδη πρώτης ανάγκης. Στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ σε χιλιάδες νέα παιδιά. Στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που θα τη στείλουμε στις γειτονιές για να προστατεύει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα. Στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ. Τα επόμενα βήματα, τα πιο σημαντικά και κρίσιμα για τη ζωή των ανθρώπων, είναι αυτά που θα ανοίξουν το δρόμο προς μια κοινωνία ισονομίας και δικαιοσύνης. Για να μη μείνει η δικαιοσύνη κενός λόγος και όραμα. Να γίνει πράξη».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη είπε ότι ο στόχος του είναι η ενίσχυση των λειτουργών της και της ανεξαρτησίας τους και σημείωσε πως κανόνας είναι οι έντιμοι δικαστές και πρέπει να τους στηρίξουμε.

Σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και τα δημοσιεύματα για την Αστυνομία ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν και τόνισε: «Αυτό που είπα στη Βουλή, ότι επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη GreekMafia, αλλά ενώ από το 2019 διοικείται από τη GreekMafia δεν ήταν σχήμα λόγου. Οι τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύνουν ότι δεν ήταν σχήμα λόγου. Είναι, δυστυχώς, μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας, την ασυλία στους επίορκους αστυνομικούς, για τη διασύνδεσή και το αλισιβερίσι των μαφιόζων με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ανατριχιάζει κάθε πολίτης, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζει, με τις τελευταίες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο στο Documento , αλλά στο Βήμα. Στο Documento κάνουν μηνύσεις στο Βήμα δεν τολμούν να κάνουν. Δεν ξέρω γιατί, κάπου πάει το μυαλό μου. Και θέλω να καλέσω τον κο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις: Γνώριζε ο ίδιο ή ο υπουργός του,τη παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη; Πώς μπορεί να μιλά για «κάθαρση», όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους; Είναι συνομιλητές της μαφίας Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και σήμερα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου; Είναι συνομιλητής της μαφίας ο διευθυντής του υπουργού; Χρωστάτε μια απάντηση. Για όσα σκοτεινά συμβαίνουν σήμερα, όχι μόνο στην ΕΥΠ, αλλά ακόμη και στην Ελληνική Αστυνομία.


Και αναρωτιέμαι Πολίτες της Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος όχι μόνο στους προοδευτικούς Πολίτες, αλλά και στους συντηρητικούς πολίτες, τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Είναι αυτή η εικόνα, των υποκλοπών, της διαφθοράς και της νύχτας που έχει παρεισφρήσει στους αρμούς του κράτους, στην ΕΥΠ και στην αστυνομία. Είναι εικόνα που περιμένατε ποτέ να δείτε να συμβαίνει; Από μια κυβέρνηση που ήρθε στο όνομα της θεσμικής της προσήλωσης στο κράτος δικαίου, στους νόμους και στους κανόνες της δημοκρατίας;»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *