Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1: Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχουμε 10 έως 12 βουλευτές – Τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 προαναγγέλλοντας την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με 10-12 βουλευτές.


«Όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγαμε, πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτήν την χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι για την χώρα στα συντρίμμια του παλιού εμφυλίου. Ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, όσοι φύγαμε φύγαμε, τώρα πρέπει να παράγουμε πολιτική» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Στο ερώτημα κατά πόσον μπορεί να συνεργαστεί με την «ομάδα Αχτσιόγλου», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι «θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχε μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές».

Στο ενδεχόμενο συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί από 10 έως 12 βουλευτές. «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (ενν. βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας» υποστήριξε ακόμη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *