Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ με την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Νέες απειλές Κασσελάκη για διαγραφές και άδειασμα Αυγέρη

Αλαλούμ επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι συνεχείς οι παλινωδίες στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε νέα ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα  ο Πρόεδρος του κόμματος απειλεί με διαγραφές όσους παρεκκλίνουν από την κομματική γραμμή. Υπενθυμίζουμε πως χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο STAR έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας ενώ νωρίτερα σήμερα η  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη της στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε πως “Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ”!


Στην ανάρτηση ο κύριος Κασσελάκης αναφέρει πως θα δει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθεί… «εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο.


Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα.

Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Δηλώσεις Αυγέρη

“Άδικα προκλήθηκε θόρυβος και παρανόηση. Ο πρόεδρος είπε για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την κομματική του πειθαρχεία σε κάτι που είναι εφαρμοσμένο ήδη. Από τον Ιούνιο του 2022 είχε καταθέσει πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το οποίο το αναδιατύπωσε πριν από λίγες ημέρες. Η κομματική πειθαρχία υπάρχει στην πράξη. Εάν σε κάποιον τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Από ότι καταλαβαίνω είναι η μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία.


Ως αξιωματική αντιπολίτευση που φέρνει το σχέδιο νόμου, είχε κομματική πειθαρχία”, είπε αρχικά.Και πρόσθεσε: “Θέμα κομματικής πειθαρχίας τίθεται για την κυβέρνηση που φέρνει σχέδια νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε προτάσεις νόμου ομόφωνα υπογεγραμμένες από όλους ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν κάπου επιβάλλεται να υπάρχει κομματική πειθαρχία είναι στα σχέδια νόμου που φέρνει η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καν το σχέδιο νόμου από τη Νέα Δημοκρατία ώστε να το αξιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μόνο δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες αναιρούνται από τον ίδιο και από κεντρικά του στελέχη και εμείς μιλάμε για κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κάποιος δεν το ψηφίσει”.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *