Το τριπλό ραντεβού-απάντηση Δένδια στην τουρκική προκλητικότητα

Ο διπλωματικός «αγώνας» του Νίκου Δένδια ξεκινά σήμερα από την Κύπρο όπου ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, δεδομένων των νέων συνθηκών που μπορεί να διαμορφωθούν στην ευρύτερη περιοχή μετά την προαναγγελία της Τουρκίας για γεωτρήσεις του γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμιτ Χαν» σε περιοχή μάλιστα που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, στις 9 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που θα γίνει ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου από το λιμάνι της Μερσίνης.


Το επόμενο «ραντεβού» του Νίκου Δένδια είναι προγραμματισμένο με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ  την Παρασκευή, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου  θα συναντηθεί με τη νέα Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά. Πρόκειται για την  πρώτη διμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Γαλλίας μετά από τις γαλλικές εκλογές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *