Το σχόλιο-παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τις βιβλιοθήκες με αφορμή την κόντρα στο Αριστοτέλειο

Την ώρα που κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτροπα αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή βιβλιοθήκης εκεί που υπήρχε επί 35 χρόνια η κατάληψη «Στέκι του Βιολογικού», ο Κώστας Καραμανλής έκανε την δική του παρέμβαση και θυμίζοντας τη βιβλιοθήκη που με δική του πρωτοβουλία χτίστηκε στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών εξήρε τη σημασία του βιβλίου για τους νέους ανθρώπους.


«Όταν τον Σεπτέμβριο, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκα το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών, ρώτησα την διευθύντριά του, κα Ζέττα, αν υπάρχει κάτι που το σχολείο χρειάζεται. Εκείνη μου απάντησε αυθόρμητα “το σχολείο έχει ανάγκη από μια βιβλιοθήκη.Είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στις Σέρρες που δεν διαθέτει…”

Επιστρέφοντας λοιπόν στην Αθήνα, ζήτησα αμέσως από την ΚΤΥΠ να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή αυτής της βιβλιοθήκης το συντομότερο δυνατό.

Σήμερα, οι υποδομές της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Σερρών, είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν στα ράφια τους τα βιβλία και στους χώρους τους, τους μαθητές.

Γιατί τα βιβλία, ιδιαίτερα για τους νέους, αποτελούν το όχημα για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Και εμείς οφείλουμε να τους το προσφέρουμε» έγραψε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.


Δείτε την ανάρτηση


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *