Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού – Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τις ξαφνικές αλλαγές στην κυβέρνηση – Ο ρόλος κλειδί του Άδωνι Γεωργιάδη

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε χθες (3.1.2024) να προχωρήσει σε μίνι – ανασχηματισμό της κυβέρνησης σε μια κίνηση που κάθε άλλο παρά ξαφνική ήταν.


Ο Πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θέλει να προχωράει με γοργούς ρυθμούς το κυβερνητικό έργο, για το οποίο έχει δεσμευτεί στους πολίτες και να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες και προβλήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι υπήρχαν… θέματα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έτσι αποφάσισε να αλλάξει τα πάντα και να πάει σε μίνι –  ανασχηματισμό στον οποίο κεντρικό ρόλο ή αν προτιμάτε πρόσωπο κλειδί ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το oknews.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του ανασχηματισμού, εξηγεί τι έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αυτές τις ξαφνικές αλλαγές και τον ρόλο κλειδί του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα… θέματα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό με αφορμή την μέχρι τώρα λειτουργία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μια από τις βασικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ήταν η ασφάλεια του πολίτη. Στο αρμόδιο υπουργείο είχαν παρουσιαστεί ως τώρα διάφορα προβλήματα και πολλές δυσλειτουργίες και μάλιστα στον χειρισμό πολύ σοβαρών υποθέσεων στις οποίες συνέβησαν μεγάλες τραγωδίες.

Επί των ημερών της θητείας του υπουργού Γιάννη Οικονόμου και του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό και τελικά τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα άγρια επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό του Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στις αρχές Δεκεμβρίου.


Μια άλλη τραγική ιστορία που προκάλεσε και τεράστιες αντιδράσεις ήταν η εισβολή των Κροατών χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Οι χούλιγκανς διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα με τα οχήματά τους, έφτασαν ως τη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της ΑΕΚ εκεί προκάλεσαν τεράστια επεισόδια, που δυστυχώς οδήγησαν στο θάνατο του οπαδού της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τον χρόνο στον Γιάννη Οικονόμου και τον Κώστα Κατσαφάδο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να κάνουν πράξη την δέσμευση προς τους πολίτες για ασφάλεια, αλλά ο υπουργός και ο υφυπουργός δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του Πρωθυπουργού και αυτό φάνηκε καθαρά στην πράξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε έτσι να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή στην ηγεσία του εν λόγω υπουργείου.

Ο πολύπειρος Χρυσοχοΐδης

Ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη δουλειά. Ο μέχρι χθες υπουργός Υγείας είχε ξαναπεράσει άλλες 4 φορές από την ηγεσία του υπουργείο αυτού στο παρελθόν και έτσι κλήθηκε να κάνει και 5η θητεία στη θέση αυτή.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ένας πολιτικός με κατά γενική ομολογία τεράστιο και σημαντικό έργο και ειδικά ως υπουργός Δημόσιας Τάξης άλλοτε και Προστασίας του Πολίτη πλέον, είχε πετύχει τεράστια επιτεύγματα όπως η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».


Ο ρόλος κλειδί του Άδωνι Γεωργιάδη και τα εχέγγυα της επιτυχίας του

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετακινώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπρεπε να φέρει κάποιον στη θέση του στο υπουργείο Υγείας. Και δεν μιλάμε για όποιο κι όποιο υπουργείο. Ο λόγος για ένα βασικό υπουργείο που έχει να κάνει με ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της χώρας, την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει στην πρώτη θητεία της κυβέρνησής του, αλλά είχε ξεκαθαρίσει και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ και στην λειτουργία του. Η αναδόμηση και η αναγέννηση του ΕΣΥ ήταν από την αρχή μια από τις πιο μεγάλες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ήθελε να βρει τον πιο κατάλληλο άνθρωπο γι’ αυτή την σημαντική δουλειά και φυσικά δεν έψαξε πολύ. Τον βρήκε άμεσα στο πρόσωπο το Άδωνι Γεωργιάδη.

Η γνώριμη θέση και το τεράστιο έργο 

Η δουλειά που έχει κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε όλα τα κυβερνητικά πόστα στα οποία τοποθετήθηκε ήταν τα εχέγγυα της επιτυχίας του για το νέο ρόλο που του ανατέθηκε ως νέος υπουργός Υγείας. Μα μέσα σε όλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξέρει καλά τη θέση αυτή. Έχει διατελέσει υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πριν από 10 χρόνια και άφησε πίσω του πολύ σημαντικό έργο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως, έχει δείξει ως τώρα σε όλα τα πόστα που κλήθηκε να υπηρετήσει ότι αποτελεί έναν πολιτικό με τεράστια συνέπεια, παροιμιώδη εργατικότητα, που εργάζεται νυχθημερόν, που βλέπει μπροστά, που προχωράει σε μεγάλες και βαθιές τομές και που το έργο του έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και αυτό δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σπουδαία δουλειά ως υπουργός Υγείας. Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πρώτη 4ετία πέτυχε τεράστια επιτεύγματα.

Με δικές του ενέργειες μπήκε στις ράγες και ξεκίνησε το τεράστιο και εμβληματικό έργο στο Ελληνικό, δίνοντας εργασία στον κόσμο.

Ανέστησε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και από μια επιχείρηση που ήταν σε κώμα και πέθαινε αργά, αλλά σταθερά, την έκανε επιχείρηση πρότυπο σώζοντας τις δουλειές των εργαζομένων, που πίνουν νερό στο όνομά του και αυτό τα λέει όλα. Προσέλκυσε τεράστιες επενδύσεις στη χώρα και έγινε από τους κρίκους της επιτυχίας της αναρρίχησης της ελληνικής οικονομίας στην κορυφή της Ευρώπης.

Ως υπουργός Εργασίας στη δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τεράστιο έργο και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Τα δυο κομβικά και εμβληματικά νομοσχέδια του υπουργείου τα λένε όλα. Ως υπουργός Εργασίας προχώρησε στο ξεπάγωμα των 3ετιών μετά από 12 χρόνια, ανέβασε τις συντάξεις, προχώρησε στη βαθιά τομή της εργασίας για τους συνταξιούχους, αλλά και της παράλληλης εργασίας σε δυο εργοδότες. Προχώρησε το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Ο κατάλογος του έργου του είναι ατέλειωτος.

Επίσης μέσα σε όλα δίνει και την ψυχή του για τη Νέα Δημοκρατία, έχει βγει πολλές φορές μπροστά σε θέματα που καίνε και έχει βάλει τα πράγματα και τους αντιπάλους της ΝΔ στη θέση τους. Αποτελεί εξάλλου, ένα πολιτικό που δεν έχει αρνηθεί ποτέ να βγει μπροστά στα δύσκολα, να χειριστεί δύσκολα υπουργεία, δύσκολες καταστάσεις και πάντα οι αποστολές του στέφονταν από επιτυχία. 

Ολα αυτά έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην το σκεφτεί πολύ όταν έπρεπε να βρει τον πολιτικό που θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας και έτσι ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να το αναλάβει, ώπερ και εγένετο.

#ανασχηματισμός #ΆδωνιςΓεωργιάδης

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *