Το παρασκήνιο που οδήγησε τον Μητσοτάκη στο να «καρατομήσει» χωρίς δεύτερη σκέψη τον Λιβανό!

Αφορμή για την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού ήταν η αναφορές του νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, ότι «μοίραζαν σακούλες με λεφτά και γύρισαν το παιχνίδι των εκλογών».


Ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη όπου ελέχθησαν αυτά, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά χαμογελούσε, λέγοντας πως «έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά που κάνατε» και πως «ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα, υπολειπόμεθα»!

Το βίντεο έπεσε σήμερα στην αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τηλεφώνησε στον κ. Λιβανό και πήρε αμέσως την απόφαση για την καρατόμησή του.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρουν πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού και η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κυρίου Λιβανού στην κυβέρνηση», υπογραμμίζει κυβερνητική πηγή.


Δείτε το επίμαχο βίντεο


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *