Το «όχι» στις κάλπες φέρνει ανασχηματισμό;

Ένα σενάριο που άρχισε να κυκλοφορεί πολύ γρήγορα μετά τη νέα διάψευση Μητσοτάκη για εκλογές ήταν αυτό του ανασχηματισμού.


Αν ο πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές το φθινόπωρο, υποστηρίζουν οι θιασώτες αυτού του σεναρίου, θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν δομικό ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο, ίσως και πριν τη ΔΕΘ, προκειμένου με το νέο σχήμα να μπει στην τελική ευθεία της διακυβέρνησης του έως το στήσιμο της κάλπης.

Ανάλογες συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σε προχωρημένο επίπεδο γίνονταν και τον Μάιο. Είχε συνδυαστεί και με το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο: «αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν κάποιοι του λένε πως κλείνοντας τα σενάρια των εκλογών θα ξεκινήσουν αυτά του ανασχηματισμού χαμογελά και απαντά πως είναι «συνηθισμένος να ακούσει σενάρια».

Σε κάθε περίπτωση αν γίνουν αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι μετά το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *