Το «ντόμινο» των εξελίξεων που φέρνουν οι παραιτήσεις

Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και ο χειρισμός της υπόθεσης από τον μέχρι χθες διοικητή της υπηρεσίας Παναγιώτη Κοντολέων έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, δημιούργησε πολιτικό ζήτημα και την μεγαλύτερη κρίση που καλείται να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου.


Η θετική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προδιαγράφει ότι η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο με την διερεύνηση της υπόθεσης.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τόνιζαν ότι είναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού να χυθεί φως στην υπόθεση, ενώ έχει δοθεί εντολή να ενημερωθεί πλήρως ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα το  κλίμα στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν βαρύ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς  ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία έξι χρόνια και στο πλευρό του από την στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ, ενώ έπαιξε επιτελικό ρόλο στον χειρισμό όλων των κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτή την τριετία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *