Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο των 49 χρόνων από την τραγωδία της Κύπρου: «Άρνηση υποταγής στη λήθη, δεν ξεχνώ»

 

Με ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό μήνυμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην συμπλήρωση 49 χρόνων από την τραγωδία της Κύπρου.


Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε ανάρτήσεις του στις σελίδες του στα social media για την μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης 49 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ότι «αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη» και ανέφερε ότι το γνωστό μήνυμα: «Δεν ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων» και υπογράμμισε ότι η μόνη «λύση» είναι η «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στο ποστ που έκανε:

Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό. Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων.


Ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται μία διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με στρατό κατοχής στο έδαφός της. Μόνη λύση, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *