Το ΕΚΑΒ αναβαθμίζεται άμεσα για να μην χαθούν άλλες ζωές – Ξεκίνησαν τα μέτρα της κυβέρνησης

 

Η Κυβέρνηση δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια μετά τα απανωτά περιστατικά θανάτων πολιτών που περίμεναν το ΕΚΑΒ και έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας αιώνια τα ασθενοφόρα που είχαν τεράστιες καθυστερήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχθεί πριν τις εκλογές και εξήγγειλε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη νέα κυβέρνηση μέτρα για τη ενίσχυση του ΕΚΑΒ και ήδη όλα γίνονται πράξη και προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς.


Η κυβέρνηση έκανε την ΠΝΠ και προσπαθεί ήδη να εκπαιδεύσει και να τοποθετήσει σε ασθενοφόρα τους σχεδόν 200 οδηγούς του στρατού και της πυροσβεστικής που ενισχύουν το ΕΚΑΒ, σε 61 νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας

Στις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας είχε αναφερθεί:

«Στις αστικές και στις ημιαστικές περιοχές το ΕΚΑΒ να μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 7-15 λεπτά», αντί για 47 λεπτά και πάνω από μία και μιάμιση ώρα όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.

Δύο 24ωρα μετά την υπογραφή τη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένων (ΠΝΠ) από την κυβέρνηση και τα 199 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις και την πυροσβεστική, αναλαμβάνουν υπηρεσία ενισχύοντας τα πληρώματα του ΕΚΑΒ «μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες», ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη (6/7).


Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις ενέργειες που θα γίνουν τους αμέσως επόμενους μήνες για να δοθούν μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ.


Μοτοσυκλετιστές και ελικόπτερα

Από τις εξαγγελθείσες 10.000 νέες προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ορίζοντα τετραετίας, οι 800 θα κατευθυνθούν στο ΕΚΑΒ, όπως είπε.

Επίσης, 250 διασώστες με μοτοσυκλέτες, οι οποίοι προηγούνται των ασθενοφόρων για να προσφέρουν ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες και σώζουν ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.

Ταυτόχρονα υπάρχει και η δέσμευση του πρωθυπουργού με την έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, να υλοποιηθεί η μίσθωση υπηρεσιών από το εξωτερικό, με ελαφρά ελικόπτερα τα οποία θα μπορούν να κάνουν διασώσεις είτε στο βουνό είτε σε δύσκολες περιοχές της πατρίδας μας.

Με τον τρόπο αυτό, «θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά περιστατικά στην ελληνική περιφέρεια», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *