Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση βιβλίου του Γεωργιάδη – Ποιοι έδωσαν το παρών

Η παρουσίαση του βιβλίου «Απλά μαθήματα ρητορικής» του Άδωνι Γεωργιάδη έγινε με την παρουσία πολλών προσώπων από τον χώρο της πολιτικής.


Για τους βασικούς άξονες του βιβλίου μίλησε εισαγωγικώς η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, εξαίροντας την αμεσότητα του συγγραφέα.

Στο βήμα την διαδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «H ρητορική είναι τέχνη και διδάσκεται, η αξία της δεν θα χαθεί, ούτε θα υποκατασταθεί η ρητορική από την ψηφιακή τεχνολογία»  τόνισε αναδεικνύοντας, έτσι, και τη σημασία του βιβλίου του κ. Γεωργιάδη.

«Ο συγγραφέας συγκεντρώνει τρία χαρακτηριστικά, λόγο-πάθος-ήθος» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προσθέτοντας ότι η «Ελληνική Αγωγή» έχει φέρει την αρχαία Ελλάδα στο σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε, εν πρώτοις, να μάθουμε πάλι την γλώσσα με τα πνεύματα και τόνους, και ανέγνωσε κείμενα από ρήτορες και διαξιφισμούς ανάμεσά τους, όπως παρατίθενται στο βιβλίο -από εκεί και ο αριστοτελικός ορισμός, ο ρήτωρ είναι δημιουργός της πειθούς.


Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που ήταν ο δικηγόρος του Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis, αντέτεινε πως η ρητορική δεν έχει καμία αξία, όταν αυτός που σε ακούει είναι «εντολοδόχος συμφερόντων πολιτικών αντιπάλων».


Στην παρουσίαση, την οποία συντόνισε η διευθύντρια της «Ελληνικής Αγωγής», Ευγενία Μανωλίδου, παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρώην επίτροπος και υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκη Κεραμέως, Θάνος Πλεύρης, Νίκος Παπαθανάσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Ζωή Ράπτη, Χρήστος Δήμας, Γιώργος Στύλιος, Γιάννης Τσακίρης, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η Ματίνα Παγώνη, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γιώργος Καββαθάς, ο Γιάννης Μπρατάκος και μαθητές της «Ελληνικής Αγωγής».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *