Την ελληνική στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας θα εξηγήσει σήμερα ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Από το βήμα της Βουλής στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το σώμα για το πώς θα πορευθεί η χώρα μας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός δεν επιδιώκει να μπει σε πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά αναμένεται να περιγράψει τις “καθαρές επιλογές” που κάνει η χώρα μας σε όλα τα μέτωπα.

Συγκεκριμένα θα υπερασπιστεί το γεγονός ότι η χώρα μας έχει πρωτοστατήσει στις ευρωπαϊκές διεργασίες για τις σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία και τους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και το ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έσπασε το ταμπού της αποστολής αμυντικού υλικού σε εμπόλεμη περιοχή.
Ως προς τα γεωπολιτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η απαράδεκτη ρωσική εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ούτε μπορεί η απάντηση να είναι συμβατική. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι δικαιώνεται η έγκαιρη τοποθέτησή του, μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν, για την ανάγκη η Ευρώπη να διαμορφώσει ενιαίο αμυντικό δόγμα και κοινή πολιτική ασφαλείας στην πράξη, όχι στα λόγια.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στα ενεργειακά, διακηρύσσοντας την ανάγκη και η Ελλάδα και η Ευρώπη, εν γένει, να απεξαρτηθούν από το ρωσικό αέριο που δημιουργεί συνθήκες “ομηρίας”. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αλλά για την ανάγκη ενεργειακής αυτονομίας της χώρας μας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *