Την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε ο Κατρίνης στη Βουλή

Ομιλών αντ’ αυτού αφού ο πρόεδρος του κόμματός Νίκος Ανδρουλάκης του δεν έχει τη βουλευτική ιδιότητα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, επιχείρησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δύο μονομάχους.


  «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στήνουν σκηνικό πόλωσης και οξύτητας με διχαστική κι ακραία ρητορική για να εγκλωβίσουν τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν μετέχει ούτε θα συμπράξει σ΄ αυτή την κακόγουστη παράσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αυτόνομη πορεία μας είναι στρατηγική επιλογή. Και καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουν τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, αφού δεν κατάφερε πρώτα να μας εξοντώσει, όπως επιχείρησε», υπογράμμισε και άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, βαρύνεται με εξόχως αντιθεσμικές στάσεις, επιλογές και παρεμβάσεις που συμπυκνώνονται στον διατυπωμένο στόχο για την ανάγκη “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”. Τόνισε ότι με το “εμείς ή αυτοί” που ως κυβέρνηση υιοθέτησε δεν μπορεί να κάνει σήμερα τον τιμητή.

Και κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, για να το πάρετε απόφαση κύριε Μητσοτάκη, δεν πρόκειται ούτε να υπηρετήσει ούτε να υποταχθεί στο αφήγημά σας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *