Τηλεδιάσκεψη Λευτέρη Αυγενάκη με ΚΕΕΕ: «Γεγονός μετά από παλινωδίες πολλών ετών το θεσμικό πλαίσιο της ίδρυσης Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια»

Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, συζητήθηκε στη δίωρη τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).


«Μετά από παλινωδίες πολλών ετών, με συντονισμένες προσπάθειες και ισχυρές πρωτοβουλίες, το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, είναι γεγονός κι περιλαμβάνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν. 5087/2024, άρθρα 50 έως και 52. Η συνεργασία με τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και φυσικά με τους προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της χώρας μας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να εντατικοποιηθεί, όπως συμφωνήσαμε κατά τη διάρκεια της 2ωρης διαδικτυακής μας συνάντησης» τόνισε ο κ. Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άπαντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί μέσα από ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο προχωρά ολοταχώς η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων, που ανοίγει την πόρτα της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *