Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους Γάλλους Γερουσιαστές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας που επισκέπτεται τη χώρα μας υπό τον Πρόεδρό Gérard Larcher.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, με έμφαση στις προοπτικές εμβάθυνσής τους σε όλα τα επίπεδα.

«Πιστεύω ότι η συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπογράψαμε με τον Πρόεδρο Macron θέτει τις διμερείς σχέσεις μας σε ένα επίπεδο που είναι ευθυγραμμισμένο με το βάθος που έχει και η ιστορική μας σχέση», σημείωσε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός. «Θέλουμε, από κοινού με τη Βουλή (των Ελλήνων), να ενισχύσουμε την εταιρική μας σχέση», είπε από την πλευρά του ο Larcher.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στενότατη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, με βάση την ευρεία συναντίληψη όσον αφορά την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της περιοχής, μεταξύ άλλων, και ως εφοδιαστικού κόμβου για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *