Τι απαντά ο Πλεύρης για τα αυξημένα κρούσματα αλλά και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεκινήσει να σταθεροποιούνται, εξέφρασε ο  Θάνος Πλεύρης, μιλώντας  στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Εξηγώντας την έξαρση του τελευταίου διαστήματος, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αυτή οφείλεται στην κατάργηση των περιορισμών στη διασκέδαση και στην μετάλλαξη Όμικρον 2, η οποία είναι πιο μεταδοτική. Ωστόσο, μέχρι στιγμής εν φαίνεται να υπάρχει επίπτωση στο σύστημα Υγείας.

«Όσο δεν υπάρχει πίεση, μπορούμε να αποκλιμακώνουμε τα μέτρα» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά τα self tests στα σχολεία, τόνισε πως «ακριβώς λόγω αυτής της μετάλλαξης, θα παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στα ένα self test την εβδομάδα».

«Αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει. Εμείς είμαστε από τις χώρες που έχουμε μείνει πολύ ψηλά στο testing και απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο. Αλλά είμαστε σε υψηλό νούμερο» σημείωσε επίσης ο υπουργός Υγείας.


Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στον αριθμό των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ, το οποίο συζητήθηκε και στη Βουλή.


«Από την αρχή της πανδημίας, 9.500 ασθενείς με Covid έχασαν τη ζωή τους σε ΜΕΘ, 16.000 εκτός ΜΕΘ και 125 εκτός νοσοκομείων. Οι 16.000 – είπε – ήταν εκτός ΜΕΘ, διότι δεν υπήρχε ένδειξη εισαγωγής. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως για ένα διάστημα υπήρχε έλλειψη κλινών ΜΕΘ και αναμονή 30 ωρών μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι στην εντατική. Από αυτούς τους 16.000, η συντριπτική πλειονότητα δεν διασωληνώθηκε καθόλου, καθώς ήταν ασθενείς που είχε κριθεί ιατρικά ότι υπήρχαν λόγοι για τους οποίους δεν συνίστατο η διασωλήνωση» ανέφερε.

Δείτε όσα είπε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *