«Θλιβερός κρίκος σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας, θα αποδοθούν ευθύνες», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έκανε αναφορά  στα σοκαριστικά επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ χθες (7.8.2023) έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου δολοφονήθηκε ένας 29χρονος οπαδός της.


Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε στην ΕΡΤ ότι τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και η τραγική δολοφονία του 29χρονου οποδού της Ένωσης, αποτελούν «θλιβερό κρίκο σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες της ΕΛΑΣ, που δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την φονική επέλαση των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, τότε αυτές θα «αποδοθούν», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της συλλογικής βίας.

«Υπήρχε μια απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η κίνηση των οπαδών έγινε ατομικά. Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εδώ λειτούργησε διαφορετικά. Εδώ είχαμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης για τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που ήρθαν με κομβόι αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την Κροατία, προκαλώντας τα τραγικά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *