Θεσσαλονίκη – 30η Agrotica: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών – Νέα πρόσκληση διαλόγου από την κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η 30η Agrotica.

Αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, χωρίς να κλείνουν τον δρόμο. Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πέταξαν στο δρόμο κάστανα και μήλα. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο χώρο της ΔΕΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.


Το παρών έδωσαν φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

Κάλεσμα σε διάλογο

Να αξιολογήσουν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και να συνεχίσουν τον διάλογο, κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο ημερίδας. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη στη Νίκαια θα παρθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα των αγροτών ενώ αυτή την ώρα γίνεται μεγάλο συλλαλητήριο, έξω από τον χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης έκθεσης Agrotica. Μέσα στον μήνα θα γίνουν ανακοινώσεις για μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ για τους αγρότες, έκανε γνωστό μέσω της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.


Πάντως, αυτό που σχολιάζουν έως τώρα οι αγρότες είναι ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν επαρκούν, αν και όπως είπαν, κατανοούν το γεγονός ότι οι εξαγγελίες των μέτρων αφορούν κυρίως τη βαριά πληγείσα Θεσσαλία, πλην όμως -όπως ανέφεραν- χρειάζονται κι εκείνοι περισσότερη ενίσχυση για να μπορέσουν να επιβιώσουν.


 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *