«Θα αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες σε βάρος των Ελλήνων μετά το 2010» τονίζει ο Οικονόμου

Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παρά τα πλήγματα από τις διεθνείς κρίσεις, «οι δυσκολίες δεν μας έριξαν στο καναβάτσο».


«Προχωρήσαμε, προχωράμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Και όχι μόνο αυτό. Θα βγούμε από τις κρίσεις με φορά που θα επιτρέψει να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των πλέον ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών και να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες σε βάρος των Ελλήνων που επισωρεύτηκαν από το 2010 και μετά».

Πρόσθεσε επίσης ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την πεποίθηση αυτή.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην υλοποίηση μέτρων και πολιτικών για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την άρση των συνεπειών τους, στον ανασχεδιασμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της παιδείας, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την εξάλειψη των αδικιών στην κοινωνική ατζέντα και εμπέδωση της δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλειας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την απόκτηση ενεργειακής αυτονομίας, την αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της χώρας, τη θωράκιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με αλλαγή παραδείγματος στη διπλωματία και την εξωτερική μας πολιτική αλλά και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Αυτοί ήταν οι βασικότεροι από τους άξονες του πολιτικού μας σχεδίου», είπε. «Και εν μέσω κατακλυσμιαίων κρίσεων πετύχαμε να πραγματώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού μας σχεδίου».

Έκανε στη συνέχεια συγκεκριμένες αναφορές προς επίρρωσιν αυτής της θέσης, ξεκινώντας από τον φετινό Προϋπολογισμό, τη βελτίωση της Οικονομίας που ο ρυθμός μεγέθυνσής της είναι διπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ενίσχυση των επενδύσεων σε ύψος ρεκόρ αλλά και των εξαγωγών, την υποχώρηση της ανεργίας, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 60,5 δισεκ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2019, τη μείωση του δημόσιου χρέους, την επιστροφή από το 2023 σε πρωτογενές πλεόνασμα και το γεγονός ότι το 2023 «θα κατακτήσουμε και την επενδυτική βαθμίδα».


Τόνισε ότι με δεδομένο ότι οι κρίσεις συνεχίζονται και οι αντοχές των Ελλήνων εξακολουθούν να δοκιμάζονται δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε εφησυχασμού, ούτε πανηγυρισμών. Επεσήμανε όμως ότι δεν πρέπει και να υποτιμώνται όσα κατακτήθηκαν γιατί έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών.


Σημείωσε ότι όλα αυτά εκτός των άλλων σηματοδοτούν και κάτι ακόμη: «είναι ισχυρές αποδείξεις του πόσα μπορούμε να καταφέρουμε σε μια νέα τετραετία χωρίς την πίεση των διεθνών κρίσεων και απελευθερωμένοι πλήρως από τις συνέπειες της δεκαετούς περιόδου των μνημονίων. Το δύσκολο είναι πάντοτε η αρχή, είναι η θεμελίωση. Αυτό έγινε και από δω και πέρα θα συνεχίσουμε σταθερά και ανοδικά για όλους, μακριά από φωνές και αντιλήψεις που απλώς θέλουν να καταστρέψουν και να μας ξαναβυθίσουν στην κρίση και την υστέρηση».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *