Θ. Τζάκρη: Προϋπολογισμός με αρνητικό αποτύπωμα για την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών

«Η κυβέρνηση παραχαράσσει συνειδητά τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε στην ομιλία της κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2024, η ειδική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη. Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση παρουσιάζει μια λογιστική κλασματοποίηση του χρέους προς το ΑΕΠ, την ώρα που έχουμε το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που φτάνει στα 404 δις ευρώ και ένα ΑΕΠ που πλασματικά και συνειδητά διογκώνεται με τις αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ».


«Από την άλλη», πρόσθεσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «δανειζόμαστε κατ’ ελάχιστον με 4%, «εργαλειοποιείται» ο πληθωρισμός για να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ, μειώνονται οι δαπάνες στην υγεία και στην παιδεία ενώ παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των κονδυλίων του προϋπολογισμού κατευθύνεται στους παρόχους ενέργειας, στα διυλιστήρια και σε επιχειρήσεις που δεν παράγουν εγχώρια προστιθέμενη αξία».

«Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό «από το ανθηρό φαίνεσθαι στο τραγικό είναι των μακροοικονομικών και μικροοικονομικών μεγεθών», με τελικό αρνητικό αποτύπωμα για την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών», τόνισε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *