Θ. Πλεύρης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν καταψηφίζουν την κυβέρνηση όσοι είναι κατά του νομοσχεδίου

«Δεν καταψηφίζουν την κυβέρνηση» όσοι βουλευτές απέχουν ή καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας τους λόγους που διαφωνεί με αυτό.


«Δεν τίθεται θέμα κοινοβουλευτικής συνοχής» είπε Θάνος Πλεύρης ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «θα εκτιμηθεί πολύ ότι ο πρωθυπουργός αφήνει πλήρη ελευθερία στους βουλευτές» για το πώς θα ενεργήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι «δύο συντηρητικές κυβερνήσεις έφεραν αντίστοιχο νομοσχέδιο στην Ευρώπη, μία εξ αυτών της κ. Μέρκελ, το οποίο ψήφισαν μόνο το 20% των βουλευτών της. Είναι ένα θέμα κοινωνικό και έντονα αξιακό».

«Ακούω “δεν είναι καλύτερο το παιδί να έχει δύο γονείς αντί για ένα;”, είπε ο Θάνος Πλεύρης και απάντησε «όχι το παιδί πρέπει να έχει μαμά και μπαμπά».

Όσον αφορά το πλαίσιο της συζήτησης και της διαφωνίας του ίδιου, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κρίνει ότι δεν είναι δικαίωμα που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είναι αξιακά, ιδεολογικά επιχειρήματα που βάζουν την κουβέντα στο πραγματικό επίπεδο. Δεν θα τα χαρίσω σε ακραίες φωνές».


«Είναι μία κουβέντα βαθιά κοινωνική, ακούω και την άλλη θέση, δεν είμαι δογματικός, αλλά πιστεύω ότι αυτές οι παρεμβάσεις έπρεπε να μείνουν στο κομμάτι του αστικού δικαίου χωρίς να κάνουμε παρέμβαση στο οικογενειακό γιατί αλλάζουμε την οικογένεια», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *