Τετ α τετ Μητσοτάκη με πρόεδρο UEFA, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, και εκπρόσωπο ΠΑΟΚ για τη βία στο ποδόσφαιρο – Live οι δηλώσεις

 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο σημερινή (16.8.2023) διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία το παρών δίνουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ.


Την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου πέρασαν λίγο μετά τις 11 το πρωί οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Η σύσκεψη τελείωσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχαν συνάντηση στο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα ενώ στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν στον σημερινό τελικό του Super Cup ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μάντσεστερ Σίτι που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Τσεφέριν αναμένεται να δει το απόγευμα και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας γενικότερης κυβερνητικής προσπάθειας οι χούλιγκανς και η οπαδική βία να μείνουν εκτός γηπέδων και αθλητισμού.


Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για δομικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη της οπαδικής βίας και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις ώστε να αλλάξει ολοκληρωτικά η φιλοσοφία των γηπέδων.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος για τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. χειρίστηκε το θέμα των Κροατών χούλιγκανς με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες -και μετά την εσωτερική έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας- αναμένονται νέες αποφάσεις για μετακινήσεις ή και αποπομπές υψηλόβαθμων αστυνομικών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *