Τεντώνει το σχοινί ο Κύρτσος! Συγκρίνει Μητσοτάκη με Όρμπαν! Δείτε την επιστολή που έστειλε στον Βέμπερ!

Με επιστολή κόλαφο για την κυβέρνηση απάντησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει απειλήσει τον Έλληνα ευρωβουλευτή με πειθαρχικά μέτρα για όσα έχει καταγγείλει.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα αναφέρει για το σκάνδαλο Novartis και τις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών αφού συγκρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Όρμπαν.

 «Τους τελευταίους μήνες, το σκάνδαλο Novartis, που δηλητηρίασε την ελληνική πολιτική ζωή την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε θεαματική επιστροφή.
Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να κινήσει διαδικασίες κατά της Novartis, της ελβετικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας και να απαιτήσει αποζημιώσεις για τις αθέμιτες πρακτικές της, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.
Η Novartis έχει ήδη καταβάλει τεράστια πρόστιμα –περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια– στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για τις αθέμιτες πρακτικές μάρκετινγκ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ο ελληνικός λαός αναμένει ότι η ελβετική πολυεθνική θα αναγκαστεί, μέσω δικαστικής διαδικασίας, να επιστρέψει μέρος των χρημάτων που υπερχρέωσε το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ένας από τους λόγους της χρεοκοπίας του Ελληνικού Δημοσίου ήταν ο πολλαπλασιασμός του κόστους των φαρμακευτικών προϊόντων που κάλυπτε το Ελληνικό Δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι. Η Novartis ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές σε αυτή τη διαδικασία.
Επιπλέον, η κυβέρνηση δημιούργησε το πολιτικό περιβάλλον για τη δίωξη δύο δημοσιογράφων ερευνητών και μίας ανώτατης δικαστικού που έκανε έρευνα και αξιολόγησε έγγραφα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή στο σκάνδαλο 10 πολιτικών προσωπικοτήτων.
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπήρχε έντονο το στοιχείο της πολιτικής σκοπιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη δίωξη των 10 και τους υποστήριξα σθεναρά. Μετά από μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία, 9 από τους 10 κατηγορούμενους αθωώθηκαν πλήρως.
Τώρα το εκκρεμές της ελληνικής πολιτικής κινείται αντίστροφα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί πολιτική πίεση υπέρ της δίωξης των 2 δημοσιογράφων με στενούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ και της ανώτατης δικαστικού (ήδη έχει κληθεί να μιλήσει στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου ζωής, διετέλεσα διευθυντής σύνταξης  μεγάλης ταμπλόιντ εφημερίδας της Νέας Δημοκρατίας. Αργότερα, έγινα ιδιοκτήτης και εκδότης της City Press και της Free Sunday, σημαντικών τίτλων στην κατηγορία free-press.
Δεν νομίζω ότι η δίωξη των δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης έχει σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Θεωρώ επίσης απαράδεκτη τη δίωξη μιας ανώτερου δικαστικού που ήταν υπεύθυνη για την εκκαθάριση του σκανδάλου Novartis.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους δύο δημοσιογράφους «συμμορία». Έφερα έντονες αντιρρήσεις για τον χαρακτηρισμό που είναι εντελώς έξω από το φιλελεύθερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όσον αφορά το κράτος δικαίου. Ο πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να επηρεάσει τη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των δύο δημοσιογράφων.
Ο Όρμπαν μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και χρησιμοποιεί ανελεύθερες μεθόδους. Ο κ. Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται ως υπέρμαχος της φιλελεύθερης δημοκρατίας αλλά χρησιμοποιεί ανελεύθερες μεθόδους για να επικρατήσει».

Δείτε την επιστολή

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *