Τέμπη: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Γ. Γεραπετρίτης για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο.


Ειδικότερα, το κυβερνητικό πλάνο που θα ανακοινώσει ο κ. Γεραπετρίτης σήμερα τις 11, θα περιλαμβάνει άμεσες, γρήγορες, μεσοπρόθεσμες και μεσομακροπρόθεσμες παρεμβάσεις στους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να ανακοινώσει ορισμένα έκτακτα μέτρα για τα δρομολόγια των τρένων και ειδικότερα την πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας των επιβατηγών τρένων για ένα σύντομο χρονικό διάστημα έως ότου θεσπιστούν και εφαρμοστούν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, με στόχο η διακοπή των δρομολογίων να μη διαρκέσει περισσότερο από δέκα με δεκαπέντε μέρες.

Από την άλλη, ανεπηρέαστη αναμένεται να είναι η κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών, ενώ οι αλλαγές αναμένεται να αγγίξουν και το σύστημα βαρδιών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, αλλά και τις προσπάθειες για επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, οι ανακοινώσεις του υπουργού Επικρατείας αναμένεται να σχετίζονται με ευρύτερες εξαγγελίες για πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού τομέα συνολικά.


Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων του ΟΣΕ με επιπλέον προσλήψεις, ενώ μελετώνται η τοποθέτηση και δεύτερου σταθμάρχη ανά βάρδια και η επαναφορά του συντονιστικού κέντρου του ΟΣΕ μέχρι να ολοκληρωθεί το δίκτυο τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *