Τέμπη: Δεσμεύσεις προς τις οικογένειες των θυμάτων ανακοινώνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται σήμερα υπό τον πρωθυπουργό στις 11 το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο αναμένεται να τεθούν αποκλειστικά τα ζητήματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ο σχεδιασμός για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.


Ειδικότερα, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι διαμόρφωση νέου, ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας των σιδηροδρόμων αλλά και στην στήριξη των οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει μία σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και των τραυματιών. Μεταξύ αυτών την καταβολή, άμεσα, αποζημιώσεων, και δυνατότητα μεταγραφής των φοιτητών που επέβαιναν στο τρένο προκειμένου να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους.

Τα μέτρα αυτά θα παρουσιαστούν αναλυτικά από τους αρμόδιους υπουργούς τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά αναμένεται να μη σταθεί στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη αλλά να αναγνωρίσει καθυστερήσεις και της δικής του κυβέρνησης στην υλοποίηση της τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Υποδομή, που όπως σημείωσε χθες και ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μπορούσε να αποτρέψει να συμβεί αυτή η εθνική τραγωδία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *