Τάκης Θεοδωρικάκος: Λαοθάλασσα στο Golf Γλυφάδας με πάνω από 4.000 άτομα – Αποκλειστικό βίντεο

Πάνω από 4.000 άτομα από όλες τις γειτονιές του Νοτίου Τομέα βρέθηκαν την Δευτέρα 15 Μαΐου στο Golf Γλυφάδας για να υποδεχθούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιο βουλευτή στη Β3 Περιφέρεια Αθηνών, Τάκη Θεοδωρικάκο, που πραγματοποίησε εκεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.


Δείτε το αποκλειστικό βίντεο από την συγκέντρωση:

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προλόγησαν ο οικοδεσπότης δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Σήμερα από εδώ δίνουμε το μήνυμα νίκης. Για μια νέα εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα από εδώ όλοι μαζί στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Αφήνουμε για πάντα στο χθες τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ: τις κλειστές τράπεζες, τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι, την παράνομη μετανάστευση, την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την τοξικότητα, το μίσος και τον διχασμό. Προχωράμε μπροστά με σχέδιο με τεκμηριωμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη, καλύτερους μισθού περισσότερες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας ,ασφάλεια, καλύτερο κράτος στην υγεία και σε όλους τους κοινωνικούς τομείς», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκίνησε παρουσιάζοντας το θετικό του έργο και ως υπουργός Εσωτερικών και ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Με την ευθύνη που απαιτείται και με σκληρή δουλειά, λειτούργησα και ως Υπουργός. Πετυχαίνοντας να γίνουν, επιτέλους,  πράξη όχι μόνο οι διαχρονικές διεκδικήσεις της κοινωνίας μας αλλά και οι ιδέες και τα οράματα  μιας ολόκληρης γενιάς της παράταξής μας» τόνισε ξεκινώντας τον απολογισμό έργου.


Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: «Οραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ στους Δήμους, το επονομαζόμενο «Αντώνης Τρίτσης». Ύψους 2,5 δις ευρώ. Για έργα υποδομών και τη χρηματοδότηση δράσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Έργα πνοής σε όλες τις γειτονιές του νότιου τομέα. 


Κυβερνησιμότητα των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Με νομοθετικές παρεμβάσεις δημιουργήσαμε τις συνθήκες λειτουργία των δήμων από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η απλή αναλογική»

Ψήφος των αποδήμων 

«Αισθάνομαι υπερήφανος για το ότι δώσαμε, επιτέλους για πρώτη φορά φωνή στους Έλληνες τους Εξωτερικού. Νιώθω υπερήφανος γιατί εκπληρώσαμε τη συνταγματική πρόνοια να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τους τόπους της κατοικίας τους. 

Θυμίζω σε όλους μας ότι όλα τα ελληνόπουλα, όλη η γενιά του brain drain ηλικίας μέχρι 30 ετών, έχει πλέον φωνή. Και με μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών απέκτησε τη δυνατότητα να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίζει από τη χώρα στην οποία ζει, εργάζεται ή σπουδάζει.

Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων ομογενών που βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι πατριωτικό μας καθήκον να δημιουργούμε γέφυρες για την επιστροφή τους στη μητέρα πατρίδα. Για να κρατήσουμε ισχυρό και ανεξίτηλο τον δεσμό τους με την Ελλάδα»


Ο Φράχτης στον Έβρο και το σχέδιο «Ακρίτας» 

Με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, η Ελλάδα εκπέμπει  ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε απειλή. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία μας. Για αυτό και όλους αυτούς τους μήνες βρέθηκα πολλές φορές στον Έβρο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Εκεί που ανέδειξα διεθνώς, σε όλους τους πρέσβεις της ΕΕ, την τεράστια προσπάθεια της πατρίδας μας, της Ελληνικής Αστυνομίας, για να εφαρμοστεί η διεθνής νομιμότητα. Για να μπει τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Για να προστατευθούν οι αξίες της Ευρώπης, οι αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Εκεί που η γειτονική Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους.

Γιατί η ασφάλεια όλων των πολιτών, ξεκινά από την ασφάλεια της Ελλάδας στα σύνορά της. Για όλους αυτούς τους λόγους θέσαμε από την πρώτη στιγμή τον ακριτικό μας Έβρο στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής μας πολιτικής.

Η μάχη στα σύνορα είναι σκληρή. Χάρη, όμως, στην Ελληνική Αστυνομία πέρυσι δεν επιτράπηκε η είσοδος στην χώρα μας 270 χιλιάδων παράνομων μεταναστών, δυστυχισμένων ανθρώπων, δηλαδή, που το καθεστώς της γειτονικής Τουρκίας εργαλειοποιεί συστηματικά. Μόνο το 2022 οι αρχές ασφάλειας, άλλωστε, συνέλαβαν 1500 σύγχρονους δουλεμπόρους.

Το επαναλαμβάνουμε, λοιπόν με σαφήνεια: Τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα. Ο φράχτης επεκτείνεται, όπως ορίζει το Σχέδιο “Ακρίτας”. Με παράλληλη αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης και με προσθήκη διαρκώς νέων συνοριοφυλάκων.

Βάλαμε τέλος στα άβατα ανομίας

Βάλαμε τέλος στο Άσυλο της ανομίας και παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια.  Νιώθω υπερήφανος για την εξάρθρωση των τριών εγκληματικών συμμοριών που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στην Πανεπιστημιακή εστία στου Ζωγράφου, που τα μέλη συμβίωναν για χρόνια ανενόχλητοι με τα παιδιά μας. Βάλαμε τέλος σε δεκάδες παράνομες καταλήψεις σε όλη την χώρα και απελευθερώσαμε τους χώρους και προστατεύσαμε τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ. 

18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας

Προχωρήσαμε στη δημιουργία των 18 γραφείων ενδοοικογενειακής βίας και για την προστασία της ισότητας των δύο φύλων στην πράξη. Για την εφαρμογή του panic button για τις κακοποιημένες γυναίκες, ώστε να ειδοποιούν άμεσα την Αστυνομία αν ξανανιώσουν απειλή. Και για το ότι εκεί που παλιά έβρισκαν κλειστές πόρτες γραφείων, σήμερα βρίσκουν στα Αστυνομικά Τμήματα γυναίκες αξιωματικούς να τις ακούσουν και να τους βοηθήσουν.

Ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας στις γειτονιές  

Πάνω από 3.500 νέοι αστυνομικοί ανέλαβαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και υπερδιπλασιάστηκαν οι περιπολίες. Παράλληλα, στηρίξαμε τους αστυνομικούς μας επιλύοντας διαχρονικά αιτήματά τους. Δημιουργούμε μια Αστυνομία σύγχρονη καλά εκπαιδευμένη και δίπλα στον πολίτη.   

Ο υπουργός μιλώντας και για την επόμενη ημέρα υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για το απαραβίαστο των συνόρων  και την επέκταση του Φράχτη στο σύνολο της επικράτειας του Έβρου ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών σε κάθε γειτονιά της Ελλάδος.    

«Δώστε μου δύναμη, να είμαι η δύναμή σας. Όσο πιο μεγάλη δύναμη μου δώσετε, τόσο περισσότερο έργο θα σας ανταποδώσω με την ίδια αγάπη, πάθος και αφοσίωση» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *