Τα τρία μηνύματα που έστειλε εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας από το… βήμα του ΣΚΑΪ

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να διαμηνύσει και ορισμένα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση ενόψει του συνεδρίου και την εξελισσόμενη σύγκρουση για το άνοιγμα του κόμματος και την εκλογή της ηγεσίας από την κομματική βάση.
Όπως τόνισε με έμφαση, η πρότασή του δεν είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενός ανδρός αρχή, αλλά η συλλογική ηγεσία του κόμματος να εκλέγεται από τα μέλη. «Είναι μια μεταρρύθμιση καινοτόμα που βάζει με πιο ουσιαστικό τρόπο τον πολίτη στην πολιτική και ιδίως στα μέλη» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στο σχέδιό του.
Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα και απευθυνόταν προς την «αριστερή» εσωκομματική αντιπολίτευση. Το δεύτερο ήταν προς τον Παύλο Πολάκη και όσους διατυπώνουν έναν αμφιλεγόμενο και ακραίο πολιτικό λόγο.
«Υπάρχει μια άποψη σε αρκετούς συντρόφους μου ότι για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις ένα διεφθαρμένο κομματικό κράτος που κάνει “εποποιίες” είτε το 2007, είτε το 2022, πρέπει να στήσεις και εσύ αντίστοιχους μηχανισμούς. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτή την αντίληψη. Θεωρώ ότι αυτό είναι το γήπεδο της δεξιάς, θεωρώ ότι αυτό είναι το γήπεδο του αντιπάλου, θεωρώ ότι ποτέ εμείς δεν θα καταφέρουμε να γίνουμε χειρότεροι σε ανταγωνισμό στο ποιος θα έχει πιο κομματικό κράτος» επισήμανε, απορρίπτοντας τις απόψεις, που εκφράζει ο Παύλος Πολάκης ή η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι αν και δεν συμφωνεί πάντα με αυτά που λένε όλα τα στελέχη, στον ΣΥΡΙΖΑ ανθίζουν όλα τα λουλούδια, όπως έλεγε και ο Μάο.
Το τρίτο μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσίπρας προς τους συντρόφους του κυρίως, ήταν η επιλογή του ΣΚΑΙ για να παραχωρήσει τη συνέντευξη, με την οποία προσδιορίζει ένα κρίσιμο πλαίσιο της πολιτικής δράσης του κόμματός του. Οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου παραμένουν τεταμένες και σε κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας, αλλά ο κ. Τσίπρας έδωσε σήμα υπέρβασης αυτής της κατάστασης. Πολλοί θυμήθηκαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε το κομματικό εμπάργκο και πήγε στον ΣΚΑΙ την προεκλογική περίοδο του 2019. Και αναρωτιούνται εάν είναι τόσο πιεσμένος όσο τότε, ή απλά περιμένει ότι οι κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *