Τα οκτώ λάθη της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική που κατήγγειλε ο Βελόπουλος

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, απαριθμώντας όσα θεωρεί λάθη.


«Κάνετε μόνο λάθη:

1ο λάθος: υπαναχωρείτε στα δικαιώματά μας απέναντι στην Τουρκία. Αντί να επιβάλλει η Ελλάδα casus belli το επιβάλλει η Τουρκία, με αυτό δεδομένο εσείς πηγαίνετε να ξεκινήσετε διάλογο μαζί της;

2ο λάθος: ο κ. Ιωακειμίδης, σύμβουλος του πρωθυπουργού είπε: «Η εφαρμοσμένη πολιτική της Αθήνας στο σκέλος της αναχαίτισης της Τουρκίας από του να καταστεί περιφερειακή δύναμη, είναι αδιέξοδη, ατελέσφορη, ανέφικτη, δεν θα φέρει αποτελέσματα. Σπαταλάμε τζάμπα πόρους». Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να έχει τέτοιους συμβούλους; Ή τον κ. Ντόκο του ΕΛΙΑΜΕΠ;

3ο λάθος: η Τουρκία μετατρέπει εκκλησίες σε τζαμιά, την αγία Σοφία στην Κων/πολη, την αγ. Σοφία στη Νίκαια, την αγ. Σοφία στην Τραπεζούντα, την αγ. Σοφία στην Ανδριανούπολη. Βυζαντινές εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά. Και εσείς πάτε και χτίζετε τζαμιά στην Κω και την Ρόδο!


4ο λάθος: βασίζεστε στην Ε.Ε., αλλά οι Ευρωπαίοι πουλούν όπλα στους Τούρκους. Πουλούν τη δική τους τεχνολογία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους έχουν εργοστάσια στην Τουρκία!


5ο λάθος: επικαλείστε συνεχώς το διεθνές δίκαιο. Αλλά με το διεθνές δίκαιο χάνουμε την πατρίδα μας κομμάτι – κομμάτι: χάσαμε την Κύπρο, χάσαμε τα Ίμια, χάνουμε το Αιγαίο.

6ο λάθος: σας διαφεύγει η απλή λογική. Μόνο ο πόλεμος μπορεί να αναγκάσει μια χώρα να τηρήσει συμφωνίες. Η επίκληση του αδύνατου είναι η επίκληση του διεθνούς δικαίου. Ποτέ δεν εφαρμόστηκαν πραγματικά οι επιταγές του διεθνούς δικαίου. Θυμηθείτε στην Μικρά Ασία ότι εμείς πολεμούσαμε για να τηρηθεί η συνθήκη των Σεβρών και ο Κεμάλ για την ακυρώσει. Μόλις νίκησε την ακύρωσε. Τώρα ο Ερντογάν παλεύει για να ακυρώσει τη συνθήκη τη Λωζάνης. Αυτά για τους λάτρεις του διεθνούς δικαίου. Τα όπλα επιβάλλουν τις συθήκες.

7ο λάθος: συζητάτε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, την ώρα που απειλούνται από νατοϊκή χώρα η Ελλάδα και η Κύπρος. Πείτε μου, είναι χώρα του ΝΑΤΟ η Ουκρανία;

8ο λάθος: κάνετε συμφωνίες με το Πακιστάν και όχι με την Ινδία. Υπέγραψε συμφωνία ο κ. Μηταράκης. Και την ίδια ώρα αφήνετε Πακιστανούς να κάνουν διαδηλώσεις και να προσβάλλουν την Ινδία, έξω από την πρεσβεία της στην Αθήνα. Σας το λέω εδώ και καιρό: συνεργαστείτε με την Ινδία!»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *