Τα δεδομένα που δείχνουν ότι το κράτος λειτούργησε στην Πεντέλη παρουσίασε ο Γεραπετρίτης

Επιχείρηση εκκένωσης περιοχής 90.000 κατοίκων. Δεκαπέντε εναέρια μέσα και 120 οχήματα αντιμέτωπα με πολλά, διαφορετικά μέτωπα. Ριπές 10-11 Μποφόρ.


Μέσα από τους παραπάνω αριθμούς που παρέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, περιγράφεται το σκηνικό στην Πεντέλη, σήμερα και χθες. Μαζί και με έναν αριθμό ακόμη ίσως: ότι η Πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει περί τις 65 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα κάθε μέρα.

   Όπως είπε εισαγωγικά, είναι «μια δύσκολη ημέρα, μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, πρόκειται για μια φωτιά με πολλά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκ του γεγονότος ότι πρόκειται για μια περιαστική φωτιά». Επιπλέον, «μια πυρκαγιά που ξέσπασε ενόσω έπνεαν μοναδικοί άνεμοι στην περιοχή, με ριπές 10 και 11 Μποφόρ -περίπου 113 χιλιόμετρα την ώρα, κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεντέλης. Σε ένα εξαιρετικά δύσβατο τοπίο, το ανάγλυφο είναι πολύ δύσκολο. Με τέτοιους ανέμους ήταν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και από τα εναέρια μέσα».

   Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «υπήρξε ένας πολύ γρήγορος, άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σημαντικές φθορές σε ιδιοκτησίες, (αλλά) παραμένει η προτεραιότητα διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής. Αυτή τη στιγμή το δυτικό μέτωπο φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Το πρόβλημά μας είναι το ανατολικό μέτωπο, προς την πλευρά της Διώνης, εκεί εδράζονται όλες οι προσπάθειες. Οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες, γιατί σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα θα έχουμε επιδείνωση των ανέμων, θα φθάσουν στα χθεσινά επίπεδα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *