ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για διάσπαση – Δεν παραδίδουν τις έδρες Τσακαλώτος και Πέρκα

Ολοταχώς προς διάσπαση οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις σημερινές εξελίξεις και την ολοκλήρωση δύο θυελλωδών συνεδριάσεων και την απώλεια 45 στελεχών με την ολοκλήρωση το απόγευμα της Κυριακής των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Η ΚΕ έκανε δεκτές τις τροπολογίες κατά του δημοψηφίσματος και επί της ουσίας υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ότι πλέον και μετά την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με μια νέα σύντομη ομιλία στους αποχωρήσαντες από την Ομπρέλα. Σε ιδιαίτερα αυστηρό κλίμα ο κ. Κασσελάκης έθεσε θέμα των βουλευτικών εδρών και κάλεσε τόσο τους κ. Τσακαλώτο και Πέρκα όσο και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να παραδώσουν τις έδρες.

Ωστόσο, η Πέτη Πέρκα σε δηλώσεις της σημείωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της, ενώ ανάλογη διάθεση υπάρχει και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που δεν πρόκειται να την παραδώσει.

«Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η βουλευτής Φλώρινας.


Ο Κασσελάκης επισήμανε ότι «δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας».


Σημείωσε ότι βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Τόνισε, δε, πως οι έδρες τους «ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πλάτη του Αλέξη Τσίπρα εκλέχτηκαν».

Η σχετική ανάρτηση:

O Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε μια ανάρτηση για την αποχώρηση της «Ομπρέλας»:


«Δεν πρέπει κανείς να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομάδας της Ομπρέλας.
Να σας πω γιατί;
Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 43 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι υπάρχει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς τους ανθρώπους.
Δεν μπορούμε, αλαζονικά, να προσβάλλουμε όσους έβαλαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους.
Θέλω να πω στον κόσμο που είχε ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ: έχετε χώρο εδώ μαζί μας, γιατί εδώ η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση από τη βάση»

Από νωρίς το πρωί έγινε γνωστό πως ο Διονύσης Τεμπονέρας και η δική ομάδα των 6 θα παράμενε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε η αποχώρηση του Στέφανου Τζουμάκα.

Αργά το μεσημέρι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η τάση της «Ομπρέλας» στην οποία ανήκει ανακοίνωσαν με μια ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μένει να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των βουλευτών Πέρκα και Τσακαλώτου που ανήκουν στην «Ομπρέλα».

Μόλις τελείωσε η ομιλία απάντηση στην Ομπρέλα του Στέφανου Κασσελάκη δόθηκε στη δημοσιότητα και η επιστολή κόλαφος της Έφης Αχτσιόγλου και της δικής της ομάδας στην οποία, επεσήμαναν πως παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα κατήγγειλε τον Κασσελάκη για ακροδεξιές μεθόδους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *