ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη – Βαθαίνει το ρήγμα

Εσωκομματικό μπρα ντε φερ και αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση – τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία προειδοποίησε ότι όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.


Παράλληλα, στην ίδια ανάρτηση προανήγγειλε και την ανακοίνωση των τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών της ΚΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε: «L’État, c’est moi? Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;» Και αφού παραθέτει τι προβλέπει το άρθρο 39 τονίζει: «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

  1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».
Η απειλή Κασσελάκη για έξωση από τα ψηφοδέλτια

«Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο», σημείωσε.


«Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της ΚΟ και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr. Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες. Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *