ΣΥΡΙΖΑ: Δείγματα ρήξης στην πρεμιέρα Κασσελάκη – Τα 16 «λευκά»

Σαν προμήνυμα ρήξης ήχησαν τα 16 «λευκά» που συνόδευσαν την πρεμιέρα του, νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.


Μετά την ομιλία του κ. Κασσελάκη, υπέρ της πρότασης για το νέο προεδρείο τέθηκαν 28 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 16 λευκά και 3 «απών».

Τις περισσότερες εσωκομματικές αντιδράσεις προξένησε η επιλογή του Παύλου Πολάκη για τη θέση του συντονιστή Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου.

Ποιοι είναι τα 16 «λευκά»

Την πρόταση του νέου προέδρου καταψήφισαν η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαρίνα Κοντοτόλη, η Σία Αναγνωστόπουλου, η Θεανώ Φωτίου, η Πέτη Πέρκα, η Μερόπη Τζούφη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Μπάρκας, ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και η Έφη Αχτσιόγλου.

Από την ψηφοφορία έλειπε ο Όθωνας Ηλιόπουλος και ο Νίκος Παππας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν ψήφισε, καθώς με το που τελείωσε η ομιλία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα.


Η πρόταση Κασσελάκη για το νέο Προεδρείο

Οι προτάσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το προεδρείο της ΚΟ έχουν ως εξής:


  • Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος ΚΟ
  • Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας ΚΟ
  • Για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων: Διονύσης Καλαματιανός, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νίκος Παππάς
  • Διευθυντής ΚΟ, Γιώργος Τσίπρας
  • Συντονιστής Τομεαρχών που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια, Παύλος Πολάκης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *