Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια περί νέας βόμβας Τσίπρα – Φαίνεται να δίνει το χρίσμα του για την προεδρία στην Όλγα Γεροβασίλη στην μονομαχία για την προεδρία με τον Κασσελάκη

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την πρώτη βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ όταν υπέδειξε μέσω δήλωσής του στον Στέφανο Κασσελάκη να διεκδικήσει τη θέση του στην ηγεσία μέσα από τη βάση του κόμματος. Σενάρια αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να ρίξει και δεύτερη βόμβα κατά του Στέφανου Κασσελάκη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στο να στηρίξει την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.


Η Όλγα Γεροβασίλη είχε σήμερα αλλεπάληλλες επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους οποίους και ο Σωκράτης Φάμελλος και όλα δείχνουν ότι θα είναι η βασική αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στην μάχη για την προεδρία. Όσο για τον Διονύση Τεμπονέρα δεν ανακοίνωσε τελικά την υποψηφιότητά του στην ομιλία που εκφώνησε νωρίτερα στο συνέδριο.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά. Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Η νυχτερινή σύσκεψη

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (22.02.2024), Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης έδωσαν ραντεβού σε ουδέτερο κομματικά χώρο, για να μιλήσουν για τις κινήσεις τους .

Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, οι περισσότεροι κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Αμέσως την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μπει και εκείνη στη σύσκεψη, αποδεχόμενη στη συνέχεια την πρόσκληση των «8».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *