Συνεχίζεται ο κακός χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το «ερωτηματολόγιο» του Στέφανου Κασσελάκη – Πυρά κατά της ηγεσίας και από τον Χρήστο Σπίρτζη: «Δεν θα το συμπληρώσω»

Συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για το «ερωτηματολόγιο» του Στέφανου Κασσελάκη.


Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης πήρε το όπλο του και το έστρεψε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- ο πρόεδρος στα μέλη του κόμματος.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης για τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την Κυριακή (18.02.24).

Όπως διευκρίνισε τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.

Όπως τόνισε, «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος». Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.


Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον κ. Κασσελάκη, καλώντας τον να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα». «Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα κατά τη γνώμη μου και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά» δήλωσε.


Ερωτηθείς δε εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ότι «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό». Και όπως είπε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για κατάρρευση του κόμματος.

Η αντίδραση της Γεροβασίλη

Λίγο νωρίτερα αιχμές είχε αφήσει κατά του Στέφανου Κασσελάκη και η Όλα Γεροβασίλη μέσω ανάρτησή της στο Facebook όπου έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω».


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *