Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με την με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μαρία Όλσον

Συνάντηση με την Επιτετραμμένη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Μαρία Όλσον είχε σήμερα Πέμπτη (4/4) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη (Βίλα Αλλατίνι).


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα συμμετείχε επίσης ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Τζέρι Ισμαήλ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “Με την κ. Olson συζητήσαμε για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Σχέσεις, οι οποίες σήμερα βρίσκονται, όχι τυχαία, στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μια σειρά από εξαιρετικά θετικές πρωτοβουλίες, όπως η ΔΕΘ του 2018, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, όπως επίσης η εμπιστοσύνη των αμερικανικών εταιριών – κολοσσών στην Κεντρική Μακεδονία, που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν στον τόπο μας. Η περιοχή μας έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των επενδύσεων παγκοσμίως και ειδικά στις ΗΠΑ. Και ως διοίκηση της Περιφέρειας υποστηρίζουμε αυτές τις επενδύσεις, με την αναβάθμιση των υποδομών, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και με αναπτυξιακά κίνητρα.

Ο στόχος μας είναι να πάει μπροστά ο τόπος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Με την κ. Όλσον συζητήσαμε επίσης για την αμερικανική τουριστική αγορά, η οποία αποτελεί στόχο για την Κεντρική Μακεδονία και οι επισκέψεις από τις ΗΠΑ εμφανίζουν ανοδική πορεία.


Με την απευθείας αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ με τις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια προσδοκούμε εκτόξευση των αφίξεων από τις ΗΠΑ. Τέλος, παρουσίασα συνοπτικά στην Επιτετραμμένη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια στην Κεντρική Μακεδονία, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της περιοχής μας, αλλά και τα σχέδιά μας για το μέλλον.


Χαίρομαι που υπάρχει συναντίληψη για συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και για την αύξηση των εξαγωγών από τις τοπικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας στην αμερικανική αγορά. Επίσης, η συνεργασία μας μπορεί να επεκταθεί σε πολλά άλλα επίπεδα, όπως της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και συμφωνήσαμε να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *