Συνάντηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, με τον διπλωματικό εκπρόσωπο της UNICEF

Την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε ο διπλωματικός εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Ghassan Khalil.


Η κ. Ζαχαράκη εξήρε το έργο του Οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών και δράσεων μεταξύ του υπουργείου και της UNICEF και υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης της θέσης του παιδιού στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποϊδρυματοποίησης, αλλά και της ενδυνάμωσης του θεσμού της οικογένειας ως μέσου αποτροπής του διαχωρισμού των παιδιών από τις οικογένειές τους.

Έμφαση δόθηκε επίσης σε παρεμβάσεις και προγράμματα, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών για τα δικαιώματά τους από μικρή ηλικία, ενώ ανέφεραν από κοινού την ανάγκη αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών και της κοινωνικοποίησης των παιδιών στην προσχολική ηλικία.

Τέλος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για πολιτικές στην πράξη πάντοτε με γνώμονα την προστασία και την εξέλιξη του παιδιού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *