Συνάντηση Στέλιου Αγγελούδη με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μαρία Όλσον

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Θεσσαλονίκης και η σημαντική θέση της ως δυναμικού διαμετακομιστικού, εμπορικού και εκπαιδευτικού κέντρου στη ΝΑ Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες (3/4), στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μαρία, παρουσία του γενικού προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη Τζέρι Ισμαήλ.


Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διαρκώς αυξανόμενη αμερικανική παρουσία στην πόλη και ευρύτερα στη βόρεια Ελλάδα, με την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών project από εταιρείες – κολοσσούς όπως η Pfizer, η Deloitte, η Chubb κ.ά., πρωτοβουλίες που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «επιβεβαιώνουν πως η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε έναν κορυφαίο επενδυτικό προορισμό με προφανή οφέλη για την τοπική οικονομία και τη δημιουργία νέων, καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ακόμη πως το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού ενισχύεται με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος και τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, έργο το οποίο προχωρά άμεσα με τη δημοπράτησή του.

Σχετικά με τη διοργάνωση του Europride στα τέλη Ιουνίου, ο κ. Αγγελούδης στάθηκε το δημοσίευμα των New York Times για τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους 52 προορισμούς στον κόσμο που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί το 2024 και τις ιδιαίτερες αναφορές στο Europride, και ενημέρωσε την κ. Όλσον πως η πόλη ετοιμάζεται εντατικά για μια πραγματική Γιορτή Υπερηφάνειας, Συμπερίληψης και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα. «Εμείς διαλέγουμε την αγάπη και την καλοσύνη και την ενότητα και τη συμπερίληψη» τόνισε ο κ. Αγγελούδης, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη, στο πρόσφατο μήνυμα που έστειλαν από κοινού καταδικάζοντας τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *