Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Ολλανδούς για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας – Παρουσιάζεται το master plan

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της ολλανδικής εταιρείας HVA Ιnternational στο Μέγαρο Μαξίμου, που αφορά το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.


Στο σχέδιο θωράκισης της Θεσσαλίας περιγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα. Όλες οι προτάσεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα αλλά και κοστολόγια.

«Επίσης, περιλαμβάνεται και ένα σχέδιο στρατηγικής για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη σχετική βιομηχανία ενώ περιέχονται διάφορα μέτρα και δράσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιλτιάδης Γκουζούρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σχέδιο χωρίζεται σε επιμέρους ενότητες. «Αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά την κάθε περιοχή, όπως τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας, των ορεινών περιοχών αλλά και της λίμνης «Κάρλα». Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την κάθε περιοχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μεμονωμένες προτάσεις: όλα τα σχέδια συνδέονται μεταξύ τους» σημείωσε ο κ. Γκουζούρης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *