Στον Έβρο σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Εκδήλωση για την υπογραφή επέκτασης του φράκτη

Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.


Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράκτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.

Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στο θέμα του φράκτη στον Έβρο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και το πρωί της Πέμπτης κατά την επίσκεψη του στον Γέρακα.

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα, ο φράκτης στον Έβρο θα τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την τροπολογία που προώθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, η οποία «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών» στον Έβρο.


«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητάει από την Ευρώπη να μη χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, αλλά κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την επίσκεψη του στον Έβρο, όπου και θα υπογράψει την επέκταση του έργου του φράκτη. «Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης, η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε και επανέλαβε ότι, με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ο φράκτης στον Έβρο θα γίνει κανονικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *